Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Stall Sævelund

Nyheter 2011

20 desember

Merker at tiden flyr når jeg ser at det er nesten 1mnd siden sist jeg oppdaterte her, fy meg!! Men det har ikke skjedd så mye heller.. Holder fortsatt på med tømmekjøring av Windekind og Joleen, flinke og lærevillige damer :) Satser på å vise Windekind på hoppeutstilling i september. Skal også begynne på igjen med Gypsy til våren og få hanferdig innkjørt og klar til hingsteutstilling i 2013!

Min drøm om kvit jul kan jeg vel se langt etter i år desverre, mildvær og regn så langt langtidsvarselet kan se desverre.. buhu.. Håper på litt snø og et par minus FORT! Både for min del og ikke minst hestene :)

Alle føllene er avvent og er nå på besøk i "julelåven" hos Sivert. Der storkoser de seg og nyter all oppmerksomhet fra barn med foreldre:) Henter de hjem lille julaften og satser på å få fyllt ut registreringspapirene iløpet av uken nå som de er så tørr og fin :)

Har også vært og besøkt Punky og Eleanor i nabo bygda og det var virkelig godt å se de igjen! Ingen tvil om de har kommet til de beste folka med masse kjekke islendinger som selskap :)


29 november

Huff og huff, nå tror jeg rett og slett ponniene regner og blåser vekk.. Voldsomt til vær her hos oss nå, men varmen skal vi ikke klage på nå de siste dagene i november med 15grader kl 23.00 på kvelden!! Kan ikke været holde seg til de årstidene de hører til? ;) Jeg krysser fingrer og tær for en ti ganger bedre sommer neste år enn det vi har hatt i år og måtte vinteren bli fin og kald med lite nedbør :)

Første søndag i advent har passert og huset er pyntet og klart for en koselig jul med mye innetid ilag med familien. Julegavene er ferdig innkjøpt så fremmover blir det bare kos :)

En del av ponniene er satt i trening der både innridning og innkjøring står på planen, en spennende tid med andre ord :-)


16 november

Savner Punky og det merkes at hun ikke er her lengre, vrinsket bestandig og kom meg i møte når hun så meg i vente på kos og noe ekstra godt, men trøster meg med at hun har det helt supert hos sin nye familie og kan få gå ilag med føllet sitt i lang tid :)

Veterinæren har vært her i dag for å drektighetsundersøke hoppene og jammen var alle 6 drektige, da snakker vi om god drektighets prosent :) Så får vi bare håpe at alt går bra og at alle får frem levedyktige føll til våren. Windekind var den som var kommet kortest ut i drektigheten og venter nok ikke føll før i juli en gang. Gleder meg veldig til alle de spennende kombinasjonene jeg venter neste år :) Været har vært upåklagelig her de siste ukene med mye oppholdsvær og sol, dette kan jeg godt bli vant til, men til helgen er det desverre meldt nedbør og mildt igjen, men skal ikke klage ;)


5 november

I dag dro Eleanor og Punky til sine nye eiere. Stikker ekstra når man sender fra seg disse herlige damene, men utrolig godt å vite at jeg har funnet et supert hjem til de og ikke minst bare et steinkast unna :-) Eleanor ble solgt tidligere i sommer og etter planen skulle Punky bli med dit og være der fram til Eleanor skulle avvennes, men har etter mye tenking bestemt meg for at denne familien skal få beholde Punky så lenge de måtte ønske. Skulle hun bli syk eller at de ikke kan ha henne lengre skal hun tilbake hit igjen eller avlives. Om hun får lagt på se litt nå så blir hun en super rideponni igjen som dattra i familien kan ha mye gleda av frem til Eleanor vokser opp og blir klar:) Så kjekt å selge ponni til hestekyndige folk som attpåtil bor så nært :) Her får de selskap av flere islandshester med flotte uteområder og fin stall:) Med sine 25år ser Punky nå fram til en hærlg og rolig pensjonist tilværelse :-)

3 november

Da er vi inne i november og vi nærmer oss jul med stormskritt, men med strålende sol og 15 grader i lufta var det mer som en vårfornemelse som ventet meg ute :) Kjempegodt å få laddet bateriene litt etter perioder med ekstremt mye nedbør. Ponniene storkoser seg med sol og varme og føllene vokser mye nå :) Har flyttet noen hester og ormekur er gitt til alle. Må snart begynne på prosjekt isolering av badekar til vinteren slik at det blir litt enklere å holde vannet i hingstebeitet og med shetlandshoppene frostfritt. I hoppebeitet er der alt drikkekar med temperert vann :)

På hjemmesiden begynner jeg nå å få kontroll og det er lagt inn en del info på stort sett alle avlshoppene, en del bilder venter samt info og bilde på unghestene, men det kommer :)

For å se hvilke kombinasjoner vi venter neste år trykk HER...


30 oktober

Endelig er hun her, Windekind v.d Bloemhof!! Min nye vakkre svarte diamant, med en hårvekst jeg aldri har sett maken til :) Hun er importert fra Danmark, men har også vært i Sverige. Så dette er en dame som har reist mye i sitt korte liv, nå er planen at hun skal være her så lenge som mulig og tilføre vår avl masse av hennes gode kvaliteter. En super stamme og meget godt lynne, virker så utrolig stødig og god så jeg gelder meg til å begynne å jobbe med henne fram mot hoppeutstilling :)

Det var Eldrid Hoel som tok på seg"kosejobben" med å hente henne samt 5 andre ponnier som Eldrid og Ragnhild Ruud skulle ha så ponniene var på norsk jord natt til i dag. Jeg og Ragnhild kjørte nedover ilag og begynte dagen litt tidligere enn planlagt, hehe.. jeg var jo fullt klar over at klokken skule stilles og vet jo inderlig godt hvilke vei den skal stilles også, men av en eller annen grunn stillte jeg den feil vei så når jeg sto opp kl 06.00 var jo klokken 04.00 og merket jo ikke dette før hengeren var på og jeg godt på vei mot Ragnhild ;) Vi bestemte oss for å bare komme oss avgårde for å bruke dagen der nede til ponniprat og skue litt på ponnier, det går jo 5-6timer med kjøring fra oss til Helgøya så det var igrunn godt å komme seg avgårde tidlig. Hadde en kjempekjekk dag hos Eldrid og ponniene og det blir desverre alt for skjeldent man treffes med slike lange avstander..

26 oktober

Har vært noen lange dager i det siste, Eirik har vær syk og er fortsatt syk så det blir mye innetid forran pcen på dagtid.. Må bare benytte tiden ute før ungene står opp, under middagsdubben og ut igjen etter leggetid. Vi har hatt noen helt nydelige dager med opphold og strålende sol, helt fantastisk og det trengte vi virkelig etter måneder med regn.. Ponniene nyter det og ligger rett ut i solsteiken :) Punky skranter veldig og jeg begynner å bli usikker å om hun vil snu denne gangen, Eleanor lider i alle fall ingen nød og triller omtrent bortover, men slik har Punky altid vært.. En fantastisk god mor!! Men etter lange dager inne har jeg derimot noe veldig fint å se fram til, for allerede til helgen kommer min nye juvel, en svart vakker toppstammet hoppe med enorm manvekst. 42poeng fra sverige og drektig med 1pr hingst :) Mer kommer når hun er trygt hjemme på Sævelund :)

21 oktober

Veslegull har hatt noe blod bak i halen og nedover beina.. Kan ksnkje se ut som hun har abortert, men jeg finner ikke noe foster i beitet.. Kanskje bare tilfeldig? Håper den lille klamrer seg fast! Skal ta en drektighestundersøkelse på alle hoppene neste uke for å være sikker på hvor mange føll vi kan vente og ikke minst for å vite hvilke hopper vi kan slippe tidlig til hingst neste vår :)

14 oktober

I dag har Olivia dratt til sin nye eier på Nøtterøy ved Tønsberg. Fikk telefon grytidlig i dag om at transporten på E6 begynte å nærme seg så da var det bare å hive seg rundt å få lagt om til vinterdekk siden det plutselig ble vinterkaldt her med minusgrader på natten. Kan ikke ta noen tjangser når man skal langt til fjells hvor det alt har snødd tidligere i år. Olivia har stått inne og kost seg i natt og hun er bare en engel ved all håndtering og gjør akkurat som hun får beskjed om og dilter gladelig på hengeren ilag med meg:) Vel fremme på Dombås så ser jeg at Olivia rett og slett har lagt seg og slappet av på turen, makan til bedagelig ponni :) Gikk rett på den store hestetransporten og såg litt bortkommen ut der hun sto ilag med de store hestene:) Masse lykke til med Olivia og jeg gleder meg til å høre hvordan det går og ikke minst se henne i utstillingsringen i årene fremmover :)

11 oktober

Odin er solgt til en hyggelig dame som vil gi han masse tid og omsorg. Odin skal fortsette å stå på utegang her hos oss og det er godt å fortsatt ha han i nærheten og kunne følge han videre ilag med sin nye eier. Odin er etter den vakkre Omar L.H. og Veslegull. Masse lykke til med denne hærlige ponnien:)

27 september

Har fått meg en ny nydelig shetlandshoppe til Sævelund. Fikk forespørsel om jeg ville bytte bort den 4år gammle islandsvallaken Tengill mot shetlandshoppe med føll og etter litt tenking kom jeg til fornuft og fant ut at noe temming ble det nok ikke tid til i høst heller og Punky skulle jo hatt en arvtager i avlen siden hun nå er ute.. Vackra er født i 97 med 2pr og 1kv. Hun har med seg et fint rødt hoppeføll ved fot etter Sack. Vackra en en ponni med mange gode egenskaper og et fantastisk gemytt. Hun er innrid og innkjørt og brukt i travløp. Vackra er tom i år, men skal bedekkes til våren med Pinocchio. De to flotte damene gikk rett inn i flokken og det ser ut som om de har funnet sin plass:) Gleder meg til å bli bedre kjent med de:)

26 september

Da er alle hestene ordnet i grupper og plasert i vinterbeitene sine:) De fleste hestene som har leid plass i sommer har dratt hjem og noen nye som skal bo her i vinter har ankommet, men venter fortsatt noen til. Det begynner å nærme seg at Olivia og Eleanor skal dra til nye eiere og det blir trist å ta farvell med de to hærlige damene, men er sikker på at jeg har funnet to gode hjem til de:) Sævelunds Monark er fortsatt til salgs og jeg må snart legge han ut på finn.no for å se om jeg kan finne et godt hjem til han.

19 september

Da begynner vinteren å snike seg innpå og hingstebeitet er nå ferdig "ryddet" med nytt tørrt topplag med grovflis. Hingstene og noen vallaker er slupper dit og begynt på årets førsteslått. På våren gleder man seg til å slippe de på sommerbeite, men når høsten kommer er det virkelig godt å få sammlet de i vinterbeitene igjen. Nå er det isolering av badekar som står for tur for å få gjøre vinteren litt enklere :)

11 september

Jeg og samboer har vært på våres årlige helgetur til Hjerkinn for å ri i fjellet. Naturen er ubeskrivelig og det gir virkelig ro i sjela! Gode venner, god mat og timevis på hesteryggen i vakker natur er medisin!! Nå har vi ikke hatt egne ridehester siden førstemann ble født og føler at det er påtide å invistere i nye slik at vi kan bli litt mer aktive på hjemmebane også, kan jo ikke bare avle ;)

5 september

Gårdagens show er over og jeg kan endelig senke skuldrene litt og ikke minst glede meg over de fantastiske resultatene jeg fikk i går!! Som sakt var det ikke alle som burde blitt vist pr dags dato, men de som gjorde det godt gjorde det virkelig godt og dermed stakk jeg av med både BIS og Beste Føll. Pinocchio var med i en sterk hingsteklasse, men viste seg fra sin beste side og trakk dermed det lengte strået med poengrekken 9-9-9-9-9 og strålende komentarer! Videre i championatet gjorde han rent bord og ble Best in Show :) En fantastisk følelse når avlshingsten gjør det så godt! Hingsteføllet Sævelunds Toffin e. Pinocchio u. Hesseldals Caramel ble Beste Føll.

Dagens store skuffelse var Tsarina, som knapt nokk fikk 7.5 i helhet, greit nok at hun var vist i for dårlig hold, men at det skal gå så hardt ut over både rasetype og bevegelser kan jeg ikke helt forstå, men men vi prøver igjen :) Den andre skuffelsen var 1års hoppa Sævelunds Vanilla, men dommerene ville ha de store og velutviklet denne dagen. Med resten av gjengen gikk det slik omtrent midt på treet karaktermessig, men veldig mye flotte komentarer:)

Må også nevne at beste hoppeføll og Res. Beste Føll ble Sammy som også er etter Pinocchio. Så Pinocchio hadde en flott dag med egne og avkommenes prestasjoner, god reklame! Evita som jeg er oppdretter på og nå eid av Ragnhild Ruud ble klassevinner i en stor hoppeklasse. Går ikke en dag uten at jeg angrer på det salget, men hun har det helt topp hos Ragnhild :)

Vil ellers takke alle utstillere for en flott dag og for at dere stiller opp når det skjer noe i nærmiljøet! Takk til alle sponsorer for fantastiske gavepremier! Gleder meg til ny planlegging av neste års arrangement:)

3 september

Ja, da skal det meste være i orden til i morgen.. Det som ikke er gjort nå det blir heller ikke gjort! Et lass med ponnier er kjørt til Isfjorden og skal være der i natt. Ellers er alt av forarbeid som skal gjøres som arrangør gjort og vi kan bare la showet gå sin gang i morgen:) Har vasket 10 ponnier i dag, men god hjelp av min trofaste venninne som ofte er med rundt på utstilling og show, takk nok en gang!! Er veldig spent på morgendagen og det er nok ikke alle som burde blitt med, men det er svært god miljøtrening så nå får det bare briste eller bære :) Kryss fingrene for meg :)

31 august

Enda hvor mye jeg trener og hvor stram foringsplan jeg har på Pinocchio så ser det ut som om fettet sitter bedre enn noen gang før på han.. Hm... Det går i alle fall veldig bra med trening av føllene og de har lært at kos er bra :) Grurer meg litt til å vise to av føllene uten mødre, men Punky har ikke godt av å være med på noen utstilling nå når hun er så skrinn og matt og Veslegull har jeg rett og slett ikke plass til, slik går det når man skal vise så mange som mulig ;) Viste jo to føll i fjor uten mødre og det gikk over all forventning og satser på at det går like bra i år :) Operasjon få Pinocchio kvit er også i gang og jeg har jammen en jobb forran meg, her må det mirakel kur til!! Tips mottas ;)

29 august

Tok inn Monark og Olivia + mødrene i dag. Må få de leievandt og någenlunde tam ved håndtering. Monark var en litt hardere nøtt å knekke enn jeg hadde trodd og var helt bananas spinnvill når han skulle fanges hadde ikke tjangs å røre han engang.. Hoppet over det som var.. Fikk meg i alle fall litt av en treningsøkt og jeg vet ikke hvem som var svettest av meg og han, men svette var vi i alle fall, hehe :-) Det endte med at jeg leide Miss hjem med Monark på slep og fikk lurt han inn på forbrettet til kyrne slik at det var litt enklere å få på han en grime. Får håpe han roer seg fort etter noen dager på boks :)

28 august

Har byttet vekk islandsvallaken min Tengill i en vakker rød shetlandshoppe med hoppe føll ved fot. Ved en forespørsel på dette innså jeg bare at tiden ikke kom til å strekke til nå til høsten/vinteren å temme og ri han inn så da tror jeg dette ble en god løsning. Tengill går på fjellbeite så jeg skal ta turen og se om jeg finner han i morgen tenkte jeg. Gleder meg veldig til å få ny ponniene hjem til gården :) En hoppe med en gammel og spennende stamme! Mer info kommer når

26 august

En effektiv dag med mye ponnitrening og børsting. Har denne uken også brukt mye tid på å gjøre ferdig gjerdet som avlshoppene og føllene skal bruke i vinter. Ryddet og vasket litt her og der og det er godt å begynne å få litt orden igjen etter mange travle måneder og lite ungefri til å jobbe effektivt, så det er godt at begge ungene er i barnehagen nå :) Min faste og trofaste hovslager har vært her og skjært høvene på alle som skal på show neste helg. Stigur er uunværelig og gjør en fantastisk jobb :)

Toffin er en tøff type og lurer fælt på hva dommerene synes om han, også ser det jo nesten ut som han faktisk er skimmel??? Vanskelig å se når utgangspunktet er palomino, tiden vil vise ;) Skal jo ha med meg 10 ponnier på show, men to skal vises for ny eier. Er vel de jeg minst tror det som gjør det bra og de man håper på som gjør det dårlig, men slik er gamet.. Litt vanskelig å være objektiv på sine egne også synes jeg, alle er jo vakkre på vær sin måte i mors øyne :)

19 august

Har vært en nydelig dag på Sævelund, har trent unghestene og føllene har begynt å venne seg til grime og leietau, mye hopp og sprett kan man si, men heldigvis lærer de fort. Miss-L har fått seg en skikkelig omgang med børsten da man og lugg var blitt helt "afro sveis" og ligna mer på en flokeball. Etter 30min med å løse opp knutene og x antall desiliter med showshine så var manen skinnende og flokefri.. Fryktelig irriterende når de har slik flokeman som tvinner seg bare over natten, men burde vel kanskje vært noe flinker til å børste den også :p

13 august

Hatt en aldri så liten følelse av sommer i dag og det var rett deilig! Ponniene koser seg og har late dager for tiden:)

Npa Showet i Isfjorden nærmer seg og ting begynner heldigvis å falle på plass når det gjelder forberedelser i komiteen. Jeg har jo som vanlig meldt på alt for mange ponnier, men vil jo så gjerne vise de alle, hehe.. Skal i alle fall få trimmet meg de dagene med vasking, shining og mønstring.. En ting er sikkert, det er kjempegøy! Gleder megveldig til å treffe kjente fjes fra Østlandet og se på masse vakre ponnier :)

10 august

Kjempeflott artikkel om oss og gården i den lokale Vestnes avisa:) Handler om at vi har valgt ganske ulikt fra andre par på våres alder. At vi begge har fått drømmene våres oppfylt på gården Sævelund der vi driv gård på fulltid og har siden 2006 hatt dette som vårt eneste levebrød. Vi har ei allsidig gårdsdrift med både kjøttproduksjon, hest og motorsykkelverksted på gården i tilegg til utleiekjøring med traktor på renovasjonsanlegget som ligger i bakkant av gården. Alt i alt en meget god artikkel og angrer ikke på at jeg ble med på intervjuet. Kjekt å kunne vise andre hva vi driver med og at det går faktisk ann å være gårdbruker, men med flere bein å stå på :-) Stolt av yrket mitt og har desidert verdens beste arbeidsplass!!

8 august

Sævelunds Eleanor er solgt til en liten koselig familie i nærmiljøet. Kjekt å kunne ha de i nærheten slik at en kan stikke innom å ta en titt og hilse på i ny og ne :-) Litt sårt og selge det siste fødte føllet under Punky, men nå har jo jeg Joleen som jeg satser fullt på og håper det er et emne som jeg kan sette inn i avlen og la blodslinjenene gå videre i min avl. Punky og Eleanor drar ilag om ikke så lenge da dette var et ønske fra ny eier også henter jeg hjem Punky når føllet er klar for avvenning.

Utrolig kjekt å selge ponnier når man vet de kommer til slike gode hjem og ikke minst når man får fårespørsel på ponnier folk er intr i. Det viser at folk virkelig er intr i det man har og kvalitet. Da selger jeg mer enn gjerne ponnier som til og med i utgangspunktet ikke er til salgs! :-)

2 august

Vel hjemme fra en koselig ferie med barna og vi har storkost oss med venner i et stort feriehus i Danmark. Borte bra, men hjemme best og det var virkelig godt å kommme hjem til gården og hestene som absolutt har vært i de beste hender som gjorde av vi kunne slappe av og nyte ferien :-)

På vei hjem hentet vi med oss Tsarina og Willem, veldig godt å se de igjen:) Ingen fare å kjøre de langt til hingst når man vet at de har det godt og blir passet på!

30 juli

Npa show Løten og der ble Tsarina og Willem vist av Ulf Hovde som gkorde en strålende jobb! Han hentet de fra beitet med Wulfert og trente og shinet de til show mens jeg var på ferie i Danmark :-) Tsarina kunne godt scoret litt høyere poengmessing, men alt i alt veldig fornøyd siden hun vant sin klasse :) Tsarina fikk: 9-8-7-9-8 og Willem fikk: 8-8-7-8-8. Takk Ulf, du er en knupp!!!

21 juli

Da drar vi omsider avgårde på en meget velfortjent ferie!! Etter en mnd med mye jobbing og en viss andel motgang i gårdsdrifta skal det bli godt å tenke på noe annet i en 10 dagers periode. Da er det også godt at hestene og gården er i de beste hender av Birte Bergem og svigerfar Guttorm :)

11 juli

Sævelunds Olivia er solgt til en dame i Sandefjord og jeg tror det vil bli helt topp for henne å komme dit, hun har gode framtidsplaner for henne og jeg gleder meg til å se hva de to kan oppnå sammen :) Men jeg skal heldigvis få kose meg med henne noen mnd til :-) Trøsten er jo at jeg venter samme kombinasjon til våren og dermed valgte jeg å selge når forespørselen kom.

5 juli

Tenk at vi alt har komt til juli og det er fortsatt ingen sikkre tegn på at sommeren er her.. Har litt problemer med teksten under hestene våres, bare rot.. smør dere med tolmodighet så skal det vel bli en løsning snart :-)

26 juni

Har flyttet litt hester og tatt litt bilder i dag. Alexander har vært med og gitt føllene en god dose med kos og suss og han stortrives i selskap med ponniene :-) Han gleder seg til vil skal sette igang Punky igjen og kan begynne å ri for fullt. Punky avler så utrolig flotte føll og jeg har så utrolig lyst å sette på henne igjen, men fornuften må råde! Nå SKAL hun ha et friår, så får jeg heller vurdere til neste år hva som skjer.

25 juni

Pinocchio har fått damebesøk og synes dette er stas nå som det har vært lite "jobb" på han da de andre ser ut til å ha tatt seg:)

Er virkelig fornøyd med årets føll og kan sitte i mange timer og bare nyte synet av de hærlige små som løper rundt og leker seg og plager mødrene sine. Noen av føllene vil være tilsalgs så om du finner en som er av intr så ta gjerne kontakt.

Føllet til Punky er bare så nydelig og en hærlig skapning og kan ikke få sagt det nok ganger hvor tillitsfulle føllene etter Pinocchio er!! Har ikke tatt på henne siden fødselen og 7 dager senere kan jeg bare sette meg ned på beitet og hun kommer spankulerende bort og vil ha kos, nermest legger seg i fanget! Herlige frøkna :-)

23 juni

Islandshoppa Ronja og føllet er hentet hjem fra hingsten Baugur fra Vidinesi 2 og turen gikk rett på ultralyd hvor det viste seg at hun er drektig med ca 4 uker :) Termin er forventet ca 6 mai og vi gleder oss stort til et avkom etter en av Norges beste og flotteste Islandshingster!! Baugur er etter Hròdur f Refsstödum som har 1. Premie for avkom og en veldig spennende avstamming! I stammen til Baugur finnes både Harpa f. Hofsstödum, Kolfinnur f. Kjarnholtum og Nàttfari f. Ytra Dalsgerdi! Nàttfari fikk hederspremie for avkom i 1986!

Baugur har en eksteriørdom på 8,33 og rideegenskaper er 8,58 som gir en samlet dom på 8,48 . Blup 123. Han har 9 for tølt, trav, vilje/gemytt og proposjoner!

Ronja en en ypperlig avlshoppe og har bevist det med en meget flott 1pr hoppe Idunn fra Åsvin med 7.91 i bygning, 8.17 i rideegenskaper 8.06 sammlet! Og sist helg ble det vist nok en kanon hoppe, Vala fra Åsvin som oppnådde en meeget sterk 2pr med sammlet 7.98 derav 7.69 for bygning og 8.17 for rideegenskaper. Litt sure de to hundredelen fra 1 premien, men hun er jo teoretisk sett 1 premiert for rideegenskapene og det er ingen tvil om at hun vil klare det neste år for dommerene anbefalte på det sterkeste at hun skulle vises opp igjen.

Gleeeeeeeder meg virkelig til våren når dette føllet skal se dagens lys :-)

22 juni

Da var første slåtten over og jeg er overlykkelig for at vi har hatt full klaff og fått i hus tørt og godt hestefor til vinteren, da er det i alle fall ingen krise om vi ikke får laget hestefor på andre slåtten. Med det været vi har her på vestlandet gjelder det bare å ha is i magen og ikke minst stole på magefølelsen. Mens Erling har holdt på ute har jeg måtte sitte inne med syke barn og se på, kjenner at jeg ikke er laget for å sitte inne så lenge om gangen så jeg gleder meg til ungene er på beina og jeg kan ta fatt på mine daglige arbeidsoppgaver på gården :)

20 juni

Vår faste hovslager har vært her og beskjært høvene til en del av unghestene samt noen av avlshoppene. Førsteslåtten er på gang og vi krysser fingrene for at meldingen eholder det de lover :) Hadde vært greit å fått noen hestefor på førsteslåtten slik at man ikke blir så voldsomt avhengi av at at skal klaffe på andre slåtten. Ellers koser hestene seg på beite og nyter at det har vært noen fine dager med opphold:)

18 juni

Punky fikk i dag tidlig en vakker brun hoppe etter Pinocchio og alt er bare bra med mor og barn:) Litt vemodig da dette er etter planen Puknky sitt siste avkom. I en alder av 25år holder hun seg utrolig godt, men skal nå pensjoneres som avlshoppe og heretter brukes som rideponni til våres eldste sønn Alexander. Hadde jo veldig lyst på en hingst etter henne, da vi mistet flotte Casanova tidligere i år pga en skade i foten, men en hoppe er hjertelig velkommen og det blir spennede å se hvordan hun utvikler seg. Hun kan vurderes solgt til den rette kjøper.

Da var årets føllinger over her hos oss og det er egentlig litt godt å kunne senke skuldrene:)

Kyrne er i full gang med kalving og det er lite som er så idyllisk som å se mor og kalv ute på beite ilag hele sommeren. Når man snakker om sommer så håper den viser seg fra en litt bedre side enn den har gjort til nå, trenger sårt litt varme og sol! Førsteslåtten skriiiker etter en litt lengre periode med opphold og stabilt vær slik at man kan få laget noe skikkelig hestefor!

13 juni

Ordet med barnevakt på ungene og hadde meg en skikkelig hestedag :-) Var virkelig godt å kunne holde på sammenhengende uten avbrytelser! Alle har fått en skikkelig omgang med børsten og noen av hestene har blitt flyttet på nytt beite. To av hoppene som har vært på bedekning hos Pinocchio er hentet og de er konstantert drektig med UL. Da krysser vi fingrene for at de små spirene klammrer seg fast og blir til flotte små ponnier som får se dagens lys tidlig neste vår :)

Caramel er sluppet med Gypsy og tiden får vise hvilket resultat som kommer av årets sommerflørt :) Personlig mener jeg dette er en god og spennende kombinasjon.

Punky er fortsatt stor og vagger avgårde stakkars, kan da ikke være så lenge igjen nå :)

To føll under andres hopper etter Pinocchio har sett dagens lys. En skimmel hoppe u. Søtnosa og en rød hingst u. Enya, sistnevnte ble født i dag. Så av 11 forventede Pinocchio barn rundt om er det nå bare 3 igjen, og like spennende er det :)

29 mai

Puh... Etter 11 timer i bil var det jammen godt å finne sofaen. Tok av grytidlig med Tsarina føllet i henger i retning mot Brumunddal, hun er nå sluppet med årets sommerflørt WULFERT!!! Denne kombinasjonen må jo bare bli knallbra :-)

Ellers koser alle hestene seg på beite og i dag har det vært opplett og fint hjemme (selvfølgelig når jeg måtte tilbringe hele dagen i bil) :)

Punky er stooooor og juret er fyllt seg, håper hun slipper å gå fullt ut de siste 5 ukene, men hun har jo stort sett føllet noen uker før tiden tidligere år.

28 mai

Caramell har fått en nydelig palomino hingst med stjerne i natt etter Pinocchio!! Kom to uker før tiden, men er frisk og rask og har fin størrelse. En tillitsfull kar som alle de andre Pinocchio barna :) Caramel skal i år bedekkes med Gypsy, så det blir spennende å se hva resultatet blir neste år :-) Bilder av prinsen finner dere under Føll 2011.

23 mai

Da er sesongen i gang.. Den føste hoppa har vært til ultralyd og er konstantert drektig med Pinocchio, kjempespennende og veldig kjekt når det er full klaff på første forsøk. Bluestar er en kjempeflott unghoppe på 3år som jeg gleder meg til å se mer til fremmover:)

22 mai

Lenja og Tengill er kjørt til Øvstedalen og skal gå i fjellet der med andre islandshester fram til slutten av september. Tenk hvor godt det må være å bare vandre rundt, leve livet og virkelig bare være hest for en hel sommer :-)

21 mai

Evita kom og skal bedekkes med Pinocchio, guuuud hvor jeg savner den ponnien og gjensynsgleden var virkelig stor!! Hun har et vakkert lite hoppeføll ved fot som jeg er meget misunnelig på, nå skal jeg bare gå å nyte synet over disse to frøknene så lenge de er her. Evita var forøvrig i brunst til Pinocchios store begeistring :)

18 mai

Håper alle har hatt en flott 17 mai feiring, her storkosete vi oss i alle fall selv om været kunne vært bedre :)

Da er alle 30 hestene sluppet på beite og de storkoser seg i de forskjellige flokkene.

For to dager siden kom det to nye hester som skal stå her i sommer bl.annet en amerikansk varmblods på 175cm (!!!) Da skjønte jeg fort at jeg hadde holdt litt for lenge på med shettis uten å ha vært i kontakt med store hester, for den var jammen DIGER ;) Til helga kommer det en sportsponni dame som skal gå å kvile seg noen mnd her etter en skade i foten.

10 mai

Gratulere så mye til Nette Bådal og familien med et flott kvit/brunt flekka hoppeføll etter Pinocchio og Sabrina :-) Pinocchio vet virkelig å levere varene når det gjelder hoppeføll :-)

9 mai

Da har alle småhingstene og 2 av vallakene også komt seg på beite og de freste rundt som noen tullinger i hele går kveld, de storkoste seg!! Da er det bare 7 hester igjen i vinterbeitet og de må nok vente en uke til desverre da vi må vente på litt regn som skal ta vekk gjødsla på markene. Det er jo fælt å skrive at jeg venter på regn når vi har vært så heldig og hatt ca 2 uker med sammenhengende nydelig vær, men slik er det bare når man driver landbruk da har man behov for både sol og litt regn for at alt skal gro og vokse :)

Veslegull og Miss-L skal slippes inn til Pinocchio og resten av damefølget i dag og Ronja drar etter planen til Brjann om en ukes tid ca.

7 mai

Lite ante jeg i går kveld at det skulle stå en nydelig stor hingst på jordet i dag tidlig når jeg skulle ta morgen runden. Skjekket Tsarina i går kveld, men var ikke noe spesielle tegn på at det skulle bli følling på i alle fall noen dager enda.. Dette er en hingst etter Pinocchio og Tsarina og han er ikke til salgs såfremst det ikke dokker opp spesielt interiserte som får kjøpe han på vilkår. Hingsten har fått navnet Sævelunds Willem og navnet Willem stammer fra det nederlanske kongehuset. Willem har jeg planer om å spare på som en eventuelt framtidig avlshingst etter Pinocchio. Skal bruke en del til på han nå i dagene fremmover da han og Tsarina skal til østlandet på kara besøk i år til selveste Wulfert v.d Grote Voerd og det kribbler alt i magen for neste års resultat :-)

Da er Caramel neste hoppe ut med termin i juni og til slutt er det Punky og hennes siste føll i juli.

5 mai

Gratulere så mye til Ragnhild B. Ruud med ei vakker langbent hoppe etter Pinocchio og Evita. Evita er av mitt eget oppdrett og jeg solgte henne i januar pga tidsmangel etter Eirik kom til verden, så dette føllet er jeg svært misunnelig på. Men Evita er i de beste hender og heller ikke så langt unna og jeg unner virkelig Ragnhild dette flotte føllet:)

1 mai

Pinocchio har fått besøk av to flotte svart/kvit flekkete damer Bluebell og Bluestar som forøvrig er mor og datter. Og han er overlykkelig for at våren endelig har kommet :) Lykkeligere hingste er det lenge siden jeg har sett og på toppen av det hele var Bluestar brunstig. Vi krysser fingrene for posetivt resultat om noen uker :)

30 april

Offisiell unghest skue i Tresfjorden og jeg har meldt på Joleen. Det gikk ikke så veldig bra, men etter forholdene så skal jeg ikke klage. Joleen endte opp med 8-7-7-6-7 og er da mest misfornøyd med bevegelsene. Kommentarene ble: Unghoppe av god type. Noe kort hals. God dybde. Snau muskelsetting. Gode frambein. Ustabil i haser, særlig h.b. Aktive, men korte bevegelser.

Dommer: Vermund Lyngstad.

Gratulere så mye til Eivor Meisingset med Bluestar som ble stilt i kvalitet og ble beste 3åring. Bluestar er for øvrig satt igjen her hos oss sammen med sin mor Buness Bluebell for at de skal bedekkes med Pinocchio.

Alt går bare bra med Veslegull og føllet og de er gjenforent og har fått et bra mor/datter forhold.

29 april

Nå var det Miss-L sin tur og hun leverte en flott brun hingst etter 2pr hingsten Jonatan. Kom ut i perfekt timing og fikk med siste del av føllingen ca kl 04.00. Alt gikk fint med både mor og barn. Trivelig liten tass som setter pris på litt kos. Hingsten har fått navnet Sævelunds Monark.

Da blir det nok en ukes pause før Veslegull kommer med sitt føll, skal blir godt å ha en hel natt med sammenhengende søvn.

Nå går det jammen unna og føllene kommer som perler på snor!! Gikk ikke akkurat en uke med Veslegull, men derimot bare noen timer.. For når jeg tok kvelds runden sto det ei nett og velskapt gråblakk hoppe på jordet, skal tro jeg telte føllene mange ganger før jeg skjønte at det faktisk var komt et til.. Men problemet var at hun sto og drakk av feil mamma, for er det ikke Tinkere (som stjal Caramel sitt føll i fjor) så er det jaggu Islandshester.. Her hadde Ronja vært å stjelt til seg den vakre lille bebisen til Veslegull og føllene sto og drakk av hver sin spene, komisk syn.. Vet i alle fall at hun er en god amme da om noen skulle ha behov for det. Ble litt kluss og skille de og Veslegull var litt skeptisk til å begynne med, men bestemte meg for å sette de alene på eget beite slik at de skulle få knytte gode bånd og bli kjent med hverandre før jeg slapp de ut i flokken igjen. Dette er vårt første føll etter Pinocchio i år og hun svarte absolutt etter forventningene, helt bedårende.

Er jo helt luksus å få to føll på en dag, i alle fall når det går så bra som dette.

Tør jo nesten ikke si noe om når neste føll kommer, men det må da bli Tsarina som er nestemann ut om 1-2 uker. Caramel og Punky har ikke termin før i Juni.

27 april

ENDELIG kom føllet til Ronja!! En vakker langbent hoppe som er mørk brun så dagens lys i kveld før det ble mørkt og jeg kunne få med meg hele føllingen som gikk veldig raskt og fint for seg. Hun er etter Brjann fra Stora Asi. Ronja har levert mange gode føll deriblant en 1pr hoppe Idunn fra Åsvin. Gleder meg til å følge denne vakre frøkna i årene som kommer. Navnet må jeg tenke litt til på..

25 april

Har hatt en fantastisk deilig påske med mye godt vær og fått gjort mye fornuftig rundt om på gården, reparert gjerder og flyttet noen av hestene på beiter. Alle de drektige hoppene står på beite ilag og koser seg med grønt gress og jeg gleder meg til de håpefulle små begynner å se dagens lys. Islandshoppa Ronja er rimelig klar og jeg vil tro kanskje hun føller til natten da hun har store sukkertopper og voldsomt melkesprengte jur, spennende…

22 april

Gratulere så mye til Desiree Lorentzen med årets første Pinocchio føll. En stor og vakker hoppe etter Amanda. Født rød/kvit flekket (dvs rødt hode med bles og kvit kropp, hehe), men blir skimmel. Masse lykke til videre med denne vakre frøkna. Bilde kan sees under "Pinocchios avkom"

9 april

HURRA for SILVER!!!! Pinocchios førstefødte hingst Silver (3år) ble kåret på NNHS i dag med karakterene 7,5-8-8-7-7,5. Hingst av bra type. Pent hode. Velformet hals. God skulder. Kort, men godt muskelsatt kryss. Føre bein. Litt uttået frambeinstilling. Korrekte bevegelser. Stiv bakbeinsføring i skritt. Taktfaste og ledige bevegelser i trav og galopp, men noe uengasjert. Bruksprøve: 7,5-9-8-9-8 Løshopping: 7-8-7-7.

Tenk at det etter bare 3 årganger med avkom bak seg har det allerede blitt en kåret hingst etter Pinocchio. Det er virkelig stort for en hingsteeier å se at hingsten levere varene og svarer til forventningene. Han har mange lovende unghester etter seg og jeg gleder meg til å se mer av de:) Superglad og fornøyd for at jeg stolte på magefølelsen den gang Pinocchio var til salgs, har ikke angret en dag siden og har ingen grunn til det nå heller, en fantastisk flott hingst på mange måter med sitt gode eksteriør, bruksegenskaper og hærlige lynne :) Takk til Katrine Lunde for at du ga meg denne tjangsen og GRATULERE så mye nok en gang til June Kanstad med en flott og nykåret hingst!! Dette fortjente dere virkelig etter mye god trening som resulterte i en flott bruksprøve:)

Man kan vel si at oppturen som jeg skrev om i innlegget nedenfor kom fortere enn forventet og det trengte jeg virkelig for å få en ny gnist:)

Har en annen liten hemmelighet som jeg fikk bekreftet i dag som jeg skal dere med dere om ikke så lenge :):)

4 april

Huff.. Nok en trist sak og en dårlig start på uka.. Casanova som jeg valgte å beholde av fjorårets hingsteføll har fått bakfoten ut av ledd og det vil ikke la seg reparer da det virker som at dette er en medfødt svakhet som først nå har gitt utslag. Leddet er så ustabilt at det klarer ikke holde foten på plass der det skal være... Er lei av uflaks og at jeg skal miste lovende ponnier som jeg har stor tro på. Det var på samme tid i fjor at min kjære Susanna ble syk og det får meg til å minnes alt det vonde jeg gikk gjennom da.. Jeg trenger en opptur og det om ikke så alt for lenge helst, for tapet av min kjære Casanova blir tungt å svelge. Casanova ble beste hingsteføll på NPA show i Tresfjorden 2010 og hadde en lovende fremtid i møte, men slik blir det desverre ikke..

1 april

Vi har fått 2 flotte islandsdamer på besøk som skal stå på utegang her hos oss, de har tilpasset seg bra i flokken og har funnet sin plass. Utrolig godt med slike hester som er harmoniske og snill i flokken.

20 mars

Da var årets kåring hingstekåring på Starum over for i år og det er med stor glede vi kan fortelle at Victorias Brown Gypsy gikk gjennom nåløyet og ble kåret :-D Er ikke helt fornøyd med eksteriør dommen, men bruksprøven kunne ikke gått stort bedre og ble belønnet for det:) Takk til Bjørn Roar for god hjelp og gode råd, uten han hadde ikke dette gått :)

Eksteriør: 8-7-7-7,5-7 Oppsynt hingst av god type, med pent hode. Mektig frampart. God dybde, godt kryss. Inntået frembeinstilling. Krokhaset. Padlende frambeinsføring i skritt. Ledig trav. Bruksprøver: 9-8,5-9-8,5-9 Ponni med god framdrift og meget gode bevegelser. Løshopping: 8 Posetiv i løshopping med god fremadbydning. Lynne: 10-7-10.Uten anmerkninger hos veterinær. Mål: 102-153-16,5

Synes det er svært rart han kan oppnå 9 på skritt og 9,5 på trav under bruksprøven, men på eksteriør dommen får han 6,5(!!) på skritt og 8 på trav.. Hadde kanskje trodd det skulle samsvare litt?? Men skal ikke klage, han gikk jo gjennom :)

Hadde en kjempekjekk helg ilag med Ragnhild (RBR Shetland) og traff masse hyggelige ponnier, både gammle kjente og nye :) Vi fikk en varm og hyggelig velkomst fredag hos Bjørn Roar og Tore i Brumunddal hvor vi fikk servert kveldsmat høyt til fjells i fantsatiske omgivelser og ponniprtaen gikk løst rundt bordet:)Fantastiske mennesker med fantastiske ponnier :-)

Masse flotte ponnier på Starum denne helgen og jeg må bare få gratulere enda en gang til alle som fikk hingstene sine gjennom nåløyet :) Ekstra stas var det at Claes av Bergli endelig fikk sin 1pr som fortjent, en meget vakker hingst :-) Og ikke minst helbroren Picasso av Holla som ble kåret og stillt i kvalitet:)

Nå er det bare å begyne innkjøringen av Gypsy og så smått forberede seg til ny kåring om 2 år :)

8 mars

Da er vi inne i den offesielle vårmåneden og jeg begynner virkelig å glede meg til årets første følling som finner sted rundt midten av april :-D

Fikk en veldig koselig telefon fra en eldre mann her en dag, han eide shetlandshoppa Pandora som står oppstallet her for mange mange år siden og ble veldig overasket da han fant henne igjen på nett og måtte derfor finne ut om dette kunne være den samma Pandora som han hadde i eier til sine barn for mange år siden.. Og jammen er det samme ponnien, det viser seg også at Pandora som jeg syntes var svært gammel i sin alder av 30+ faktisk er 40år!!!!! Denne damen holder seg godt tross dårlig syn og hørsel, men her får hun prima behandling og lever livets glade dager :)

Ellers har 1pr hoppa Karamel av bergli vært på besøk her noen dager, hun kom med transport fra Bjørn Roar og ventet på at sin nye eier skulle hente henne. En flott og svært så rolig og tillitsfull dame :)

21 februar

Da var Gypsy klar for avreise til Bjørn Roar og transporten starter grytidlig i morgen. Har brukt mye av den siste tiden på å tømmekjøring og trening så nå skal Bjørn Roar trene han videre frem mot kåringen hvor han skal vise Gypsy.

16 februar

Nok en fantastisk dag med sol og blå himmel :) Gypsy har fått sin daglige treningsøkt og jeg synes selv han ser veldig flott ut om dagen!! Han drar nedover til Bjørn Roar neste uke hvor han skal stå i trening frem mot kåring og Bjørn Roar viser han også for meg der. Tiden min strekker rett og slett ikke helt til denne gang for å få vist han selv. Så nå får vi bare telle ned mot kåring og krysse fingrene for at han går gjennom :-)

12 februar

En nydelig dag med sol fra blå himmel og 10 blå på gradestokken. Når jeg kom ut i dag lå alle hestene å steikte seg i solen og de nyter virkelig at den er tilbake :)

Pensjonistene Punky og Pandora har vært ute å luftet seg noen timer, men de er begge to noen “stuegriser” og trives best inne. Går bare å vrinsker og skraper ved porten og når jeg åpner opp freser de i full fart inn i hver sin boks så jeg ser bare frostrøyken bak de. Sære damer med store personligheter.

21 januar

Ayleen er solgt og jeg kjørte henne til Dombås hvor hun skal overnatte på travbanen og blir fraktet videre med transportfirmaet Dyretransport Nord i morgen. Hun skal helt opp til Misvær til Eva Adele Hagen som driver gården trivsel med dyr hvor hun har både hest, hund, katt, sau, lama, høner og kaniner (http://www.trivselmeddyr.net). Hun vil når tiden er inne bruke Ayleen i sin avl. Det blir en lang reise på lille pia mi og regner med hun er fremme i Misvær hos Eva søndag 23 februar i 14-15 tia. Masse lykke til med denne lille herligheten Eva!

14 januar

I dag ble Evita hentet av sin nye eier Ragnhild Ruud fra Vistdalen (http://www.123hjemmeside.no/ragnhildr). Det gjør vondt å selge en så flott hoppe av egen avl, men hun kunne rett og slett ikke kommet til et bedre hjem. Med baby i hus igjen strekker ikke timene i døgnet til og for meg er det viktig at hvert individ får sitt stell og den oppmerksomheten den fortjener Ragnhild driver også med avl og oppdrett av shetlandsponnier og har de samme planene med henne som jeg hadde. Hun får komme til en ny flokk med mange flotte hopper og unghester. Heldigvis er ikke Vistdalen så langt unna og Ragnhild treffer jeg jo i ny og ne så det blir kjekt å følge med på utviklingen hennes. Masse lykke til med Evita Ragnhild!

7 januar

Solen er tilbake på Sævelund!! Etter 3 uker med mørketid tittet solen så vidt over fjelltoppen i dag og jeg kan kjenne batteriene lades opp mot en ny sesong :)

1 januar

Godt nyttår til alle mine ponnivenner!! Håper dere har hatt en flott nyttårsfeiring :)

Dette årets nyttårsforsett må jo helt klart være å bli ferdig med den nye hjemmesiden min og være flinkere til å oppdatere samt ordne sidene til alle hestene, så dere får gi meg litt ris om jeg sluntrer unna ;)